Ta hand om dig själv innan du hjälper andra

Det största belöningen man kan få är att kunna hjälpa andra. Det vårdar din själ och du känner dig mer nöjd med dig själv och inte att förglömma, personen du har hjälpt är förhoppningsvis tacksam för din hjälp. Men det måste komma från rätt ställe och för att din hjälp ska tas emot och uppskattas måste du leva som du lär.

Det bästa sättet att hjälpa andra är faktiskt att föregå med gått exempel, så att vara en person som kan fungera som gott exempel är en mycket bra start.

Igår skrev jag om meditation som verkligen kan hjälpa dig att vara en bra förebild. När du har mediterat ett tag kommer du utstråla trygghet och lugn, speciellt om du också kombinerar det med annan personlig utveckling. Idag tänkte jag skriva lite om kost och träning och imorgon lite kort om hur du kan vårda ditt yttre på ett bra sätt.

Styrketräning

Det spelar ingen roll om du är kille eller tjej gammal eller ung, styrketräning är för alla, det gäller bara att anpassa träningen utifrån ens egna förutsättningar.

Det man bör fokusera på är basövningar och det räcker med det oavsett vilka mål du har. Är du kille som vill bygga stora muskler kommer du naturligt lägga till fler övningar med tiden, men det finns ingen mening med det i början. Tjejer är ofta oroliga att bygga stora buffliga muskler och därför inte styrketränar, till er vill jag bara säga: Ni behöver inte oroa, muskler ploppar inte bara fram sådär utan kräver år av dedikerad träning.

Förutom det självklara som alla vet, att styrketräning ger en bättre självförtroende, en snyggare kropp, ett högre välmående och en bättre hållning så finns det en till stor fördel som jag ofta tycker förbises.

Det är att man sakta men säkert även blir mer intresserad av kosten och allmänt att sköta sig bättre. Jag kan inte förklara det, men det blir bara så. Jag ser det i mig själv och alla i min omgivning som tränar regelbundet.

Så hur gör man?

Det finns ett enkelt träningsprogram som heter starting strength, det är korta pass med få övningar och som tränar hela din kropp. Du börjar på låga vikter och jobbar dig sakta uppåt. Det är två olika pass och man bör träna 3 gånger i veckan, alltså blir det ena veckan 2gånger det ena passet och en gång av det andra passet, veckan efter är det tvärtom.

Passen består av totalt 5 övningar: Marklyft, knäböj, militärpress, bänkpress och chins.

Första passet kör du:

Knäböj 3×5(lyft 5 gånger, sen vila. Detta gör du 3 gånger)

Bänkpress 3×5

Chins 3xMax, klarar du inte chins kan du köra latsdrag

Andra passet:

Knäböj 3×5

Marklyft 3×5

militärpress 3×5.

Det var lite kort information bara, här hittar du mer information om hur du utför programmet på ett bra sätt.

Om du inte redan börjat, hoppas detta inlägg kan ge dig den lilla knuffen som behöver för att komma igång.

Imorgon tänkte jag som sagt skriva lite tips om hur man kan vårda sitt yttre. Ses då.

 

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *