Om

Sitra Ahra kommer från Zohar som räknas som en av de viktigaste böckerna i Judaismen och är skriven på 1200 talet. Man kan säga Sitra Ahra att betyder den onda energin som Gud utstrålar, allt ont utgår ifrån Gud på samma sätt som allt gott också utgår ifrån Gud. Så varför inte göra en hemsida om det goda istället? Det är det som är tanken, antingen fokuserar man direkt på det goda eller så fokuserar man på att motverka det onda. Jag tror att det är nyttigt att göra lite av båda och vi vet ju alla hur många hemsidor det finns som bara fokuserar på det goda. Jag vill helt enkelt hitta en ny och annan infallsvinkel. Den här hemsidan kommer bli en blandning av hur man fokuserar på det goda och motverkar det onda.

zohar sitra ahra

Namnet valde jag för att försöka plocka upp läsare som kanske hamnat i lite mörkare delar i sinnet och ge lite nya tankebanor och funderingar. I en drömvärld även kunna vägleda lite mot ljusare platser.

Exakt vad jag kommer skriva om än är inte helt klart men jag har såklart lite idéer. Klart är att jag är intresserad av mindfulness och även meditation.

Lika bra att klargöra på en gång, jag är, kanske oväntat nog inte religiös. Jag skulle kalla mig själv andlig och följer ingen direkt religion men är som sagt intresserad av religion.