Killar – Allt som krävs för ansiktsvård: Rakkniv

Kanske lite oväntat och överdriven titel kan tyckas, men det gör den inte mindre sann.

Jag rakar mig med rakkniv och har gjort det ett bra tag nu, men hud är otroligt mycket bättre och det ger den närmsta rakningen.

rakning med rakkniv är den bästa rakningen

Jag tänkte först skriva ett långt inlägg med information om rakning med rakkniv och dess fördelar, men när jag googlade lite på det hittade jag en sida som hade rätt mycket och bra information om rakknivar. Där hittar du nog det mesta du behöver veta för att komma igång, så jag skriver bara lite kortfattat här om mina erfarenheter av rakknivar.

Till att börja med så är det faktiskt ekonomiskt, man köper en rakkniv en gång sen har man den för alltid, det enda man behöver fylla på är med raktvål, men de är riktigt dryga och håller i evigheter.

Man får den närmsta rakningen utan att irritera huden. Om du dras med lite fet hud och kanske brukar få rakfinnar kommer du bli förvånad över hur effektiv en rakkniv är på att lösa det. Den skrapar bort överskott av döda hudceller och du får helt enkelt inte rakfinnar med en rakkniv eftersom det bara är 1 blad.

Det är en trevlig rutin. Att använda rakborsten och jobba upp ett fint lödder i ansiktet är det skönaste och där kan man fastna nästan hur länge som helst. Men även själva rakningen är härligt och ljudet som kommer av rakkniven mot huden är svår att slå.

Innan man börjar är det lite lockande att istället köpa en shavette, som är som en rakkniv med utbytbart blad. I en sån stoppar man vanliga dubbelvässade rakblad och det är klart billigare att köpa en sådan. Fall inte för den frestelsen för det är verkligen inte samma sak, de bladen är för vassa och för tunna för att ge en bra rakning. De är egentligen inte ens tänkta att använda som rakkniv, de är till för frisörer i första hand.

Det får nog avsluta min lilla serie ”ta hand om dig själv” för nu, snart kommer nya inlägg om något nytt spännande ämne!

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *