Meditation

Det finns många saker man kan göra för att må bra och jag tror att allt är sammankopplat.

Ett mycket bra sätt att hålla psyket stabilt är att meditera. Jag talar ifrån erfarenhet när jag säger att fördelarna man får av regelbunden meditation nästan är otroliga. Jag har ett mycket mentalt krävande jobb där jag måste vara iskall och kunna fatta svåra beslut under press. Att låta känslorna ta över kan bli mycket dyrt och betyda en ansenlig del extrajobb. Jag insåg tidigt vikten av känslokontroll och att ha ett stabilt psyke, vilket är det enda som gäller om man ska lyckas i min bransch. En av lösningarna för mig var att börja meditera regelbundet.

Fördelarna

Det luriga med fördelarna är att de sakta med säkert smyger sig på en utan att man märker det. De bygger upp sakta men säkert under tid och du vänjer vid dem.

Jag har mediterat regelbundet i nästan 6 år och det är först nyligen som jag verkligen förstod hur stora fördelarna var. Jag tog nämligen en paus på närmare 2 månader för jag tänkte ”att nu har jag gjort det så mycket att jag inte behöver mer”. Oj så fel jag hade.

Den största skillnaden jag märkte efter några veckor var hur otålig och lättirriterad jag blev. Jag tänkte först inte på det, men upptäckte senare att min stubin hade blivit kortare och jag hade mindre tålamod med människorna i min omgivning.

Jobbet blev lidande. Jag tappade mer och mer den lugna personen jag lärt mig vara, jag blev upprörd på jobbet av små motgångar och jag kunde inte hålla mig lika sansad i de stressade situationerna.

Jag började tumma på mina andra rutiner och de kändes inte längre lika viktiga.

Efter 2 månader tog jag upp meditationen igen och jag fick tillbaka fördelarna väldigt snabbt igen, jag kommer aldrig sluta meditera. Mitt tålamod kom tillbaka och jag fick längre stubin igen. Jobbet fungerade bra igen. Det här var ju bara några få fördelar, men ack så märkbara. Sen finns det massor av mer fördelar med det som jag inte kommer på nu, kommer säkert en till post om meditation snart igen.

Hur gör man?

Förut mediterade jag 20 minuter varje morgon, men har nu minskad till 10 minuter. Helst skulle jag vilja ta 20 minuter, men det är så lång tid på morgonen och man är ju sugen på att komma igång.

Varje morgon går jag upp och borstar tänderna, sedan sätter jag mig skräddare i sängen och tittar in i en vit vägg. Jag har meditationsljud i öronen för att utestänga andra ljud, jag har provat lite olika och just nu har jag ljudet av en porlande bäck. Googla meditationsljud så kommer du hitta massor.

Sedan fokuserar jag bara på andningen, liksom följer andetagen in och ut, känner hur de åker ner i magen och ut. Tankar kommer hela tiden och det är normalt samt inget att bli upprörd över, när du upptäcker att du fastnat i en tanke släpper du bara den och går tillbaka till att fokusera på andningen. Med tiden blir man bättre och bättre.

Hoppas du tar dig tiden att testa på meditation, lycka till!

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *